Uppdaterad: 2021-01-15

IT-tekniker till Bluelan AB

Nu söker vi en It-tekniker med ett brinnande intresse för IT och service.

Bluelan AB är ett mindre IT-företag med kontor i Staffanstorp. Vi startade 2011 och har sedan dess varit en helhetsleverantör till både statliga samt små och mellanstora företag. Vi sysslar med helhetslösningar inom IT. Vill du jobba med härliga människor och i ett bra arbetsklimat med högt i tak ska du söka dig till oss!

Som It-tekniker hos oss ansvarar du för utbyggnad, drift och underhåll av IT-system och ger stöd och support till kunder och kollegor. Du har både teknisk kompetens och kompetens i att hantera stöd- och supportrelaterade frågor. Du kan på egen hand driftsätta, underhålla, felsöka och administrera IT-system samt ge kvalificerad support till våra kunder.

Du kommer arbeta med servrar, infrastruktur och applikationer och du löser IT-relaterade problem åt både kunder och kollegor. Du har bred kunskap om och intresse för datorer och nätverk samt kunskaper om både hårdvara och mjukvara.

Arbetsuppgifter:

  • Sköta underhåll av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer.
  • Lösa supportärenden
  • Utföra installationer av applikationer, system och servrar
  • Installation och konfigurering av datorer, utrustning och datorprogram
  • Sköta programuppdateringar till användarna och lösa problem som uppstår med till exempel adresser, lösenord och e-postfunktioner.

Dessutom är det meriterande om du:

  • Kan installera och anpassa exempelvis routrar och switchar.
  • Har kunskaper inom nätverksövervakning och nätverkssäkerhet, till exempel installation och konfigurering av brandväggar.
  • Har kunskap inom webbutveckling: vidareutveckling av den tekniska infrastrukturen i form av webblösningar.

Profil

För oss är det viktigt att du innehar följande personliga egenskaper:

Flexibel: Arbetsuppgifterna varierar och du behöver vara på plats snabbt hos en kund om akut problem uppstår. Du är bra på att planera och strukturera ditt arbete.

Kommunikativ förmåga: Du kan kommunicera med andra på ett tydligt och trevligt sätt.

Samarbetsförmåga: Du bör ha lätt för att samarbeta och komma överens med människor överlag. Våra kunder är allt för oss.

Serviceinriktad: Du förstår vad kunder vill och du agerar utifrån det, och du tycker om att hjälpa andra. Du kan behålla lugnet även om kunder är irriterade eller stressade.

Stresstålig: Som tekniker förväntas du lösa många och varierande arbetsuppgifter, ofta med kort varsel. Därför är det viktigt att kunna hantera stress.

Problemlösning: Att kunna arbeta kreativt för att lösa de problem som dyker upp för stunden, och att däremellan kunna arbeta metodiskt med uppgifter som sker på rutin.

Ansökan
Urval sker löpande, så var vänlig och skicka in din intresseanmälan omgående.

Välkommen att maila din ansökan till  marcus.bodensjo@bluelan.com